חשד בפלילים

שאלה:

שלום לכבוד הרב יש לנו בקהילה אדם ירא שמים, שבשנה האחרונה כמה נערים הגישו נגדו תלונה במשטרה על הטרדה מינית, מקרים שלטענתם קרו לפני כעשר שנים ומעלה, הבחור נחקר במשטרה וכעת עומד לפני משפט, *חשוב לציין שבמהלך החקירה, לא התגלו תלונות עכשיויות מהשנים האחרונות!!* רק התלונות שלכאורה קרו לפני עשור ומעלה… דברתי עם הבחור והוא מכחיש כל טענה כנגדו, מה גם שבתחילה פנו לפורום תקנה והם בחרו שלא לעסוק במקרה זה, וכמו כן הפרקליטות הציעו לו עסקת טיעון, *לפני בכלל שהגישו כתב אישום…* הבחור סירב, כיוון שרוצה להוכיח חפותו בבית משפט, חשוב לציין שמעולם לא היה נתון במעצר על מעשיו שאלותי הם
1. האם הוא מצטרף למנין ?
2. האם מותר להעלותו לס"ת ? שליח ציבור?
3. האם מותר לפרסם את מעשיו ברבים, ולדבר עליו לשון הרע, כי לכאורה המקרים קרו מזמן ואין להם שום השלכה לימינו…?

4. אם מותר לו להיות שליח ציבור האם מתפלל כזה או אחר יכול למנוע את זה בטענה שהוגש נגדו כתב אישום…?

חשוב לציין שהבחור אב למשפחה בת 9 ילדים, ולא היה במעצר מתחילת החקירה גם לא יום אחד

תשובה:

ברור שיש למנוע כל לשון הרע כנגדו, והוא מצטרף למנין, ואסור לצערו, הרי בכל מקרה מדובר במשהו שכלל לא הוכח ולא ברור, וזה סיפור ישן, ופורום תקנה בעצמו לא ראה לנכון להכנס לזה, והוא מכחיש לגמרי, ואני לא בטוח במה בדיוק מדובר וכו', ויש כאן משפחה אומללה, והמשטרה בלאו הכי בתמונה כלומר אין חשש נזק ממנו, גם המשטרה לא חוששת לכל נזק ממנו ונוהגת בו בעדינות בגלל שהחקירה לא ממש משכנעת כרגע כנראה, אז ודאי אין לצערו כרגע כלל.