לשאול על רופא לתועלת או לנסות לברר בדרך אחרת

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

האם צריך לטרוח לנסות לברר בדרך אחרת האם אחי מרוצה מרופא שיניים שטיפל בו לפני שנים, כגון לנסות להסתכל לו בשיניים, כי אם אני זוכר נכון, יש הלכה בחפץ חיים שאומרת בסגנון, שאם בן אדם רוצה לספר לשון הרע, הוא צריך לעמוד בכמה תנאים, שאחד מהם הוא אם אי אפשר להשיג את התועלת בלי לספר. אולי אפשר להסתכל לו בשיניים אך זה מרגיש לי לא נעים לנסות.

תודה רבה כבוד הרב. כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל ממנו חוות דעת על הרופא שיניים שטיפל בו, כדי לדעת אם ללכת אליו או לא. להסתכל על השיניים זה לא יעזור גם לא נעים וגם לא רואים את כל מה שצריך לראות.

בהצלחה.