מצווה שיתופית

שאלה:

לכבוד הרב,

במירון יש "חוות תזכו למצוות" שתמורת 300 ש"ח בערך בשנה שותפים לקיום 50 מצוות נדירות בחווה השיתופית האם שייך ויש תועלת להיות חלק מזה או לעשות משהו אחר בכסף?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מן הסתם יש בזה ענין, אם אתה קונה חלק בכבש ועכשיו כיון שהוא בבעלותך חיוב ראשית הגז חל גם עליך, אז בקיומה של מצוה זו אתה זוכה במצוה. לגבי השאלה מה להעדיף לעשות עם הכסף אינני יודע מה לענות, כל אחד עושה כפי שליבו מושך אותו, וכל לבבות דורש ה', ואם אפשר גם וגם, עוד יותר טוב.

שנה טובה ומתוקה.