ריבות מפירות שביעית

שאלה:

שלום רב

קראתי שהחזון איש אומר שאפשר להכין מיץ תפוזים ולימונים מפירות שביעית

אפשר להכין ריבה עם שזיפים אוצר בית דין לפי ה"חזון איש"?

באופן דומה:

חבושים ואתרוגים, שהם נאכלים רק מבושלים.

האלג'יראים מכינים ריבת ענבים

מיץ רימונים

ומה לספרדים?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להכין ריבת שזיפים, כפי שמותר לייבש שזיפים וענבים ושאר פירות שדרך לייבשם. ראה תוספתא פרק ו הלכה כא.

בודאי חבושים ואתרוגים שכך הדרך לאוכלם.

ריבת ענבים, במקומות שנהגו בכך יהיה מותר מהטעם הנ"ל.

מיץ רימונים אני מסופק, כיון שהפיכת אוכל למשקה באופן שנחשב זיעה בעלמא זו הורדה מחשיבותו, החזון איש התיר בתפוזים משום כל בשר הפרי נסחט, לדעתו גם צריך לברך על זה בורא פרי העץ [לא נוהגים כמותו] אבל בשאר מיצי פירות אסר, אינני יודע מה לומר לגבי רימונים.