קשר בין הציבור החרדי לחילוני

שאלה:

האם חרדי צריך להיות מנותק מהציבור החילוני, אם כן למה?

תשובה:

מנותק? חלילה! כל ישראל אחים, וחובה על כל אדם לקרב כל יהודי, ואדרבה, אם זכית אתה להכיר את התורה והמצוות ואת תכלית החיים, למה לא תלמד את הידיעה הזו לאחיך שעוד לא זכה להכיר? אין ספק בכך.

כמובן שאם כוונתך לשאול למה נוער חרדי לא ילך לשתות בפאב עם בני גילם שאינם חרדים, או למה לא ילכו לסרט יחד, אין מקום לשאלה זו, אדם לא אמור לעשות מה שנוגד לאמונתו כדי להתחבר עם בני גילו החילונים… זה פשוט. לכן להאיר פנים אחד לשני, לקרב יהודים, זו חובתנו כאחים, לשנות אורחות חיים כדי להתקרב, ודאי שלא.

היית מאוד כללית, לכן גם עניתי באופן כללי, אם יש לך מהו ספציפי לא מובן אשמח לסייע.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תמיד צריך להיות מאיר פנים לזולת, רק לזכור את הערכים שלנו, לא קלות ראש ולא לרדת לחילוניות שלהם, רק להיות נחמד ומנומס.

  2. אפשר גם לדבר כמה בין אדם לחברו זה חשוב ביהדות, היה לי היום דיוק מאור החיים על הפרשה שע"י כך יהיה אפשר גם למשוך אותם למצוות שבין אדם למקום, אם מראים את היופי של היהדות במצוות של בין אדם לחברו, כמה חשוב לא לפגוע בשני וכמה המעלה של כל יהודי.
    כמובן, זה אם הם מוכנים לשמוע.