גיור פעמיים לתינוקת שנולדה מתרומת ביצית

שאלה:

שלום וכבוד רב לי,
אני ובעלי גיירנו את בתנו בבית דין של קרליץ,לאחר שעשיתי תרומת ביצית מגויה.הרבנות הראשית ביקשה שנעשה שוב דרכם וכך עשינו.
אני חוששת שזה בל תוסיף, הטבילה הראשונה הייתה טובה מאד והלכתית.
האם יש חשש שהבת שלנו לא גויירה?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה להיות רגועה הבת שלך כשרה לחלוטין. הכל בסדר.

באופן עקרוני המדינה אינה יכולה להכיר בגיורים פרטיים. וזה נושא בפני עצמו. לכן כאשר יש צורך בגיור, אפילו אם הוא נעשה כדת וכדין אם מדובר באזרחי ישראל בארץ הם יצטרכו לעבור גיור נוסף בבבתי הדין של מינהל הגיור וכמובן שאין בזה כל חשש בל תוסיף משום שאם זה לא גיור אז זה רק טבילה כמובן..

יחד עם זה הסיטואציה שלכם קצת מוזרה, מפני שמאחר שהבת נולדה ממך, אין כל רישום על כך שהיא נולדה מתרומת ביצית. כלומר, הגיור שנצרך במקרה כזה והוא באמת נצרך וחובה מצד ההלכה, אבל הוא משהו פרטי ולא קשור כלל רשויות המדינה אז לא הבנתי מדוע את לא מספקת בגיור שנעשה? ברישומים ממילא היא מופיעה כיהודיה – כבת שלך.