בגדים רטובים ודין סחיטה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני מתנצל אם השאלה הזאת עלולה להיראות מביך.

יש מקרים שבהם הבגדים שאנחנו לובשים נרטבים במהלך היום (עקב הזיעה או הלחות האטמוספרית), גם אם הם לא בהכרח רטובים מאוד.
לדוגמה, הגרביים.
ובגלל זה, כשהולכים עם גרביים רטובים כאלו, אפשר שאנחנו עלולים לסחוט אותם.

במקרים כאלו, האם אנחנו צריכים להחליף את גרביים הללו (או את שאר הבגדים שהם נרטבו) כדי להתחמק מהאיסור של סחיטה בשבת, או זה לא הכרחי?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

מותר ללכת עם גרביים רטובים בשבת גם אם זה נסחט מעט וכן בדוגמאות שהזכרת, וזאת משום שאין לו כל שימוש בסחיטה, המים שיוצאים הולכים לאיבוד, וחלקם השני חוזר ונבלע בבגד, ראה ס’ מנחת שבת סי’ פ ס”ק קלא, וכן הורה הגרש”ז אויערבך בס’ מאור שבת ח”ב מכתב לד אות יד. בנייר טישיו בכלל אין בעיה של כיבוס כיון שהוא נייר ולא בד. לגבי הכוס שמתרככת הורה הגרי"ש אלישיב שכין שזו פעולה אגבית שאינה חשובה ואנשים לא רואין בזה פעולה כלל, אין זו מלאכת מחשבת ומותר.
מקורות:

ראה עוד בשו"ת אבני ישפה ו שדן בזה, וכתב שם שכשהנידון בזה הוא מצד איסור מלבן שהרי נסחטים המים בכל פעם שדורך. אמנם אין בזה איסור תורה כיון שהסחיטה נעשית ברגלים שלו ולסחוט ברגלים הוי שינוי ואין כאן איסור תורה וגם אין כוונתו לסחוט אלא רצונו ללכת לדרכו, ולכן הוי פסיק רישא באיסור דרבנן. ועוד האריך בזה שם ומסקנתו שרשאי ללכת עם גרבים רטובות ואף ללבוש אותם אם אין לו דבר אחר ללבוש.