בקבוק מים שהפקק שלו נפתח בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, בבית שאני גרה בו יש מתקן מים שאני לא יודעת אם מותר להוריד את הידית בו בשבת כדי להוריד את המים והיה בקבוק במקרר של מים אבל סגור ( שלא נפתח עדיין כלל ) ויש בפקק שלו רצועות קטנות מפלסטיק שלא ראיתי אותן ופתחתי את הבקבוק וקרעתי אותן ורק אחרי שפתחתי את הפקק הבנתי שקרעתי בשבת האחרונה, האם אפשר לשתות מהבקבוק הזה היום? ( עדיין לא שתיתי ממנו )

תשובה:

אפשר לשתות מהבקבוק גם בשבת, אף שאסור היה לפותחו. הן משום שיש שהתירו לפותחו ובענין הנאה ממעשה אסור אם שי מתירים לא אסורים בדיעבד כמבואר בפרי מגדים בתחילת סי' שיח, הן משום שלא נעשתה פעולה במים עצמן אלא רק בפילוס הדרך אליהם, בענין סברא זו ראה כאן.

חודש טוב.