גניזת עלוני שבת

שאלה:

שלום,
אני גר עם שותפים שלא מאורגנים ומאד מלוכלכים. בשבת הם מביאים כל מיני עלוני שבת ומשאירים אותם בכל מקום. השאלה אם זה בסדר שאזרוק אותם בתוך שקית לאשפה כי האלטרנטיבה זה אחרי כל שבת להתחיל לחפש מי הביא איזה עלון ולפעמים הם יוצאים במוצ"ש ואז העלונים יכולים לשבת בכל מיני מקומות גם עד יום שני ושלישי. אני לא רוצה לשים בגניזה גם כיוון שזה לא הוגן שחוץ מזה שאני מנקה ואוסף אחריהם אני צריך גם לטרוח ללכת ולשים בגניזה, וזה גם עולה כסף איפה שאני גר.
לדבר איתם ולהסביר להם את העניין זה משהו שלא יצליח, הם פשוט לא מאורגנים באופי לחלוטין.
תודה

תשובה:

חלילה וחס לזרוק דברי קדושה לפח האשפה! ראשית מדובר בגרושים… שקית אשפתון שזה עלונים של חצי שנה שנה עולה 10-15 ש"ח… שנית, וכי בגלל שהם חוטאים כלפיך תתיר לעצמך לבזות דברי קדושה… ודאי שלא. תדברו ביניכם, אני מקווה שאם יראו עד כמה זה מפריע לך זה בכל זאת יועיל.

בהצלחה רבה