מה עושים עם הגניזה בבית?

שאלה:

האם מותר לי לשים ספרים המיועדים לגניזה על מעקה שליד בית הכנסת השכונתי ?אין בקרבת מקומי מיכל גניזה , והאם ספר המדבר על הגאולה ובו פסוקים ללא שם השם או ספר שבו כתוב על אורך חיים של כל מיני רבנים האם הם מיועדים לגניזה?

תשובה:

שלום וברכה

אין לשים כך את הספרים מכמה סיבות: ראשית הם בהכרח יבואו לבזיון. שנית, זה גורם בלגן לבית הכנסת, למי אתה משאיר את זה? לגבאי שלא ידע מה לעשות עם זה? תרכז לך תקופה את הגניזה בבית ואז תלך במרוכז לאתר גניזה.

פסוקים ללא שם ה' בהחלט חייבים גניזה.

אני בביתי גם כן מרכז כמה חודשים את כל הגניזה במחסן וכדומה, ואז לפני פסח או לפני ראש השנה, אורז יפה ומכניס למתקן גניזה. על המתקן כתוב כמה יש לשלם עבור כל שקית.

בהצלחה