הקזת דם – רפואה?

שאלה:

האם מותר להקשיב דם בימינו ? חשוב להדגיש שבניגוד לתקופת חז'ל היום זאת לא רפואה שכולם נוהגים לעשות ועושים את זה לצורך שיפור ההרגשה הבריאותי ולצורך סיוע להחלמה מחולי שאין בו סכנה

תשובה:

אני מניח שכוונתך "להקיז דם"? אם יש בכך תועלת רפואית אינני רואה איסור, אבל בודאי זה רק כאשר על פי מומחים זה אכן כך, סתם לעשות כן בגלל כל מיני רופאי אליל, זה נראה לי חשש עשיית חבורה. אינני אומר שזה איסור, כיון שהאיסור לאדם לחבול בעצמו כתב הרמב"ם שזה רק כאשר הדבר נעשה דרך נציון, אבל זה לא ראוי.