תפילת תשלומין כשלא התעורר מחמת עייפותו

שאלה:

האם מי שהמשיך לישון כי הוא ישן מאוחר והוא לא מצליח לקום בבוקר לתפילה יכול להשלים את התפילה תשלומין? או שזה נחשב כאילו או נשאר לישון מתוך הנאה ואז הוא לא זכאי להשלים? תודה

תשובה:

אם באמת נרדם ולא התעורר הוא אנוס ויכול להשלים, אבל אם העירו אותו ו"אין לו כח"… זה כבר לא כל כך אונס… אבל מכל מקום אם היה עייף מאוד מאוד וחסר שיקול הדעת ראוי, אף שמי חכם ולא יקום, הרי חשוב להבין תפילת תשלומין לא באמת משלימה את החסרון, זה רק תיקון כל שהוא, אבל הפסיד את עיקר המצוה, מכל מקום כיון שלא ביזה את המצוה בשאט נפש דרך זילזול, יכול להשלים.

והחכם עיניו בראשו לישון בזמן.

מקורות:

משנה ברורה קח, א.