אזכרה בסיום שנה ראשונה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום אימי נפטרה ח תשרי התשפ"ב. אנו רוצים לערוך ערב לעילוי נשמתה ועליה לקבר המנהג להגיד דברי תורה האם בח' באב זה ה11 ? או ח' אלול ? או בתאריך הפטירה שלה בתשרי ? אשמח לקבל תשובה

תשובה:

למנהג בני ספרד בשנה מעוברת העיקר הוא ב12 חודש, כלומר בח' באלול, והמהדרים לעלות לקבר גם בח' בתשרי יום הפטירה תבוא עליהם הברכה, כך מבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

העלייה לקבר ב11 חודש אין לה מקור קדום, זהו זמן הפסקת הקדיש, אבל לענין עלייה לקבר ואזכרה אין לזה מקור כל כך, מי שעושה [קיים כיום מנהג כזה בקרב יהודי צפון אפריקה] תבוא עליו הברכה, אבל לא במקום העיקר.

בשורות טובות.