תוכחה

שאלה:

אני מאוד מודאג לגבי העולם הבא שלי.
יש לי בעיה חברתית וקשה לי מאוד עם אנשים שאני לא מכיר, ואני מודאג.
האם חובה להוכיח אנשים מהרחוב, שעוברים בצורה בוטה על חוקים כמו לא לדבר בבית כנסת וכו' מיהור בתפילה כל מיני דברים השם ישמור, קשה לי לגשת ולהגיד בצורה יפה.
קשה לי גם להגיד שלום וביי לאנשים שאני לא מכיר וזה יוצא עקום ולא נעים.
אני לא יודע למי לפנות, מה לעשות? תודה וסליחה

תשובה:

אין עליך שום חובה להוכיח אף אחד, היום כבר אר החזון איש שאין מי שיודע להוכיח, והתוכחה לא תעזור כלום, היא רק תגרום לכעס, אין עליך שום חובה כזו כלל.

למה לומר שלום למי שאתה לא מכיר? הוי מקדים שלום לכל אדם זה רק בגבולות הנורמלי, אנשים שאתה מכיר ידידים וכדומה. וגם זה לא בלחץ, רק אם זה יוצא לך מתוך שמחה ונעימות. זו הנהגה טובה ולא חובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1