האם יש עניין לא לספר על השגחה פרטית?

שאלה:

שלום רב כבוד הרב,
יש בתקופתנו הרבה עניין ופרסום של השגחות פרטיות שאנשים חוו.
רציתי לשאול אם יש עניין שדווקא לא לספר על השגחה פרטית שקרתה לנו, כמו לדוגמא, אם מישהו קיים מצווה ששילם עבורה כסף רב וכעבור כמה ימים קיבל באופן לא צפוי ומסיבה שאינה צפויה סכום כסף גדול לחשבון הבנק.
אח שלי אמר לי שהוא למד משהו ממסכת תענית שאומר שדווקא לא כדאי לספר כי יש בזה סוג של "להשוויץ" שה' משפיע עליי טובות וזה בגלל שאני ראוי לכך, ועדיף שלא לספר לכולם.

תשובה:

אינני זוכר כרגע למה כוונתו. בפשטות, להודות ולהלל ולספר שבחי ה' והשגחתו עלינו זה חלק מרכזי בתפקידנו לגלות ולפרסם שמו בעולם וזו מצוה רבה וחשובה.