פראק בחתונה

שאלה:

אצלנו לא כ"כ נהוג ללבוש פראק ליו”ט. זה יותר נתפס כלבוש של ראשי ישיבות. אני מגיע מהארץ אז אני כן לובש. הבן החתן שלי התלהב מהרעיון והחליט על דעת עצמו ללבוש גם כן פראק. והוא רוצה כמובן להתחיל כבר בחתונה. אלא שכאן אבי הכלה התערב ואמר לו שהוא חושש מזלזול בראשי הישיבות שישתתפו בחתונה. שאלתי היא האם יש מקום לחשש או שיוכל ללבוש זאת? והשאלה הנוספת כלפיי שאני בתור אבי החתן תכננתי ללבוש זאת אלא שגם כאן רציתי לוודא שאכן נהוג כך בא”י

תשובה:

אין חשש בכלל, תלבשו ותהנו, ובעזרת ה' תהיו שניכם ראויים לחלוקא דרבנן ולא תמוש התורה מפיכם ומפי זרעכם עד עולם!

אמנם זה הכל מותנה בכך שאבי הכלה ישתכנע, לא מתחילים עם שווער ככה על ההתחלה… הייתי ממליץ לנסות להסביר לו שהכוונה בזה היא כמו המנהג בארץ שהחתן לובש פראק ובשימים טובים לובשים פראק, וממילא הגדר שלו הוא בגד של יום טוב אצלכם. וגם כדאי להסביר אולי את כוונת אלו הראשי ישיבות שקבעו בישיבות שלהם את המנהג ללבוש פראק בחתונה, על אף שהוא בעצם בגד של ראשי ישיבות. שהענין בזה הוא להחדיר תחושת גדלות אצל התלמידים, שאף שאתה צעיר לימים אתה כבר יכול ללבוש בגד שהוא חלוקא דרבנן ובעצם כבר עכשיו מכריזים עליך שאתה מעותד להיות כזה, ובשביל זה אתה כבר עכשיו מתחיל ללבוש את הבגד הזה. ובעצם זה מחייב אותו למלא את היעוד שנקבע לו כבר בחתונה ולהמשיך במסלול לצמוח בעזר ה' יתברך לתלמיד חכם גדול. אני חושב שאחרי שמבינים את זה – זה הרבה יותר קל.

מזל טוב ורוב נחת.