מחשבות

שאלה:

שלום רב לרבנים!
אני רוצה בבקשה לשאול האם יש משמעות לחטאים שבמחשבה ללא יישוב דעת כל כך. (אך גם לא ממש מתוך כפייתיות)
דוגמא שהייתה לי היום:
היום בצהריים הייתי מאוד עייף ובלי מצב רוח כל כך.. ולא כל כך יכולתי ללמוד אז שכבתי במיטה וגרסתי זוהר..
תוך כדי שאני קורא בגלל שאני לא מבין רצות לי המון מחשבות בראש, וכנראה עם השילוב של חוסר המצב רוח והעייפות נכנסה לי מחשבה לראש של תהיה על הראשונות (שלא נדע)
אני לא יודע למה, כי בוודאי שאני שמח וחפץ בכל התורה והמצוות שהקב״ה זיכה אותי לקיים, אבל אולי בגלל שבתקופה האחרונה יש לי קצת חרדות מזה אז זה עלה לי ברגע של תשישות וחוסר מצב רוח..
ובגלל העייפות זה היה מעורפל ואני לא זוכר מה בדיוק היה לי במחשבה.
ואני בצער מהמחשבות האלו שהיו לי בראש, אני זוכר שהרהרתי בהם כמה רגעים ככה שזה לא היה רגע אחד וחלף, וזה לא בא בכפיה כפי שזכור לי אלא פשוט עבר בראש, אבל לאחר כמה דקות משזה קרה חשבתי עם יישוב דעת ואמרתי לעצמי שבוודאי אני לא תוהה על הראשונות.
רציתי לדעת אם אכן נחשב לא שתהיתי על הראשות חס ושלום? או שאין משמעות לזה.
האם יש אפשרות לדעת מהי מחשבה רצונית שלי ומה לא קשור אליי ולא אענש עליו?

(אינני מדבר על מחשבת עריות שלא נדע, ששם וודאי שכל עוד שאדם נמשך איתן ולא מנסה לדחותן הוא חוטא)

עוד שאלה בבקשה מהרבנים:
האם על חטא כזה של תוהה על הראשונות שלא נדע יש אפשרות לעשות תשובה והמצוות חוזרות?

תשובה:

אין חשש בכלל!! תראה מה כוחו של יצר הרע… יהודי שוכב עייף מותש ועצוב במיטה, ואף על פי כן עוסק בתורה, דבר מדהים! ובמקום לשמוח הוא נתפס לאיזה הרהור של שטות של רגע ובטוח שהפסיד את חייו, איזה כוח יש ליצר הזה שלך…

בשורות טובות ותהיה תמיד שמח.