למה יש תחיית המתים? לא עדיף גן עדן?

שאלה:

כתוב שהעולם הזה הוא עלמא דשיקרא ושעולם הבא הוא עולם האמת ושכל המטרה שלנו בעולם הזה היא להגיע מוכנים לעולם הבא. אם כן מדוע צריך שתהיה תחיית המתים? אם הנשמה הגיעה לגן עדן למה היא צריכה לחזור לעולם הזה?

תשובה:

שלום וברכה

תחיית המתים לא תהיה בעלמא דשקרא המוכר לנו, אלא בעיתוי הרבה יותר מתוקן ומרומם.

לגבי העיתוי של תחיית המתים יש דעות שונות, לדברי הרמב"ן בשער הגמול זה יהיה בסוף תקופת ימי מלך המשיח, לפני המעבר לעולם הבא, לדעת הרס"ג באומונות ודעות זה כבר יהיה באלף השביעי, הרמב"ם באיגרת תחיית המתים כותב שלא מבואר מתי זה יתרחש, יכול להיות עם בו המשיח, יכול להיות לאחריו או לפניו, כלומר הנושא הזה הוא חלק בעתיד עם ישראל, אבל הוא לא כרוך עם הנושא של המשיח. כמו כן לדעת רס"ג שם כולם יקומו לתחייה ולא ימותו יותר, וגם החיים יחיו, בעוד שלדעת הרמב"ם תחיית המתים בעיקרה היא לצדיקים.