יין נסך באלכוג'ל

שאלה:

שלום כבוד הרב.
קיבלתי אלכוג'ל שיוצר בסין בלי כל חותמת כשרות.
אני לא משתמש בדברים האלו, אבל אשתי רוצה, השאלה שלי היא אם האלכוהול הזה הגיע מיין, אז לכאורה זה יין נסך, השאלה האם זה נכון ואם כן האם יש צד שאפשר להשתמש בזה או שזה אסור?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין כל צורך בכשרות, כיון שזה אלוכוהול מפוגל שאינו ראוי למאכל כלב ואין בו איסור אכילה והנאה. לכן, גם אם רוצים כשרות, בכל מקרה של ספק, שמא זה בא מיין נסך, אין צורך לחשוש.