שהות של גבר המלווה ילד למסגרת טיפולית ע"י אישה

שאלה:

שלום וברכה,

אני הולך עם הילד שלי לשאישה המטפלת בו בריפוי ועיסוק. הטיפול/פעילות מתבצע בחדר שלדתותיו סגורות. התקשורת של האישה היא בעיקר מול הילד המטופל. אני נמצא שם רק בגין הילד ואין כמעט תקשורת שלי עם האישה המטפלת, רק דברים הקשורים לטיפול ולתיווך הקשור בילד. האם יש כאן בעיה הלכתית או שהנסיבות כאן אחרות?

תודה רבה

תשובה:

אם יש היתכנות שמישהו יכנס באמצע, מזכירה וכדומה, אין חשש יחוד, ובנוגע לצניעות אני מבין שאתה מקפיד, ואתה צריך להיות שם, אז זה בסדר.

ברכה והצלחה ורוב נחת.

מקורות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא הבנתי, אם הילד קטן מגיל 6 או 5 מובן הפסק.
    אבל איינו יודעים מהשאלה בן כמה הוא,
    שאם הילד הוא בן 6 עד 9 אז הוא עצמו השומר.
    ואם הוא בגיל 13 ומעלה אז זה שנים כשרים שמותר, שיהיה לדעת הרמ"א.

  2. ויש גם את זה שבעלה בעיר של המטפלת. [אולי, צריך לבדוק איתה]
    ונצרף לזה שהדלת לא נעולה, אלא רק סגורה שיש דעות להתיר בשעת הצורך, ולכאורה מקרה כזה להקל, ולהתיר.