בורקס שנעשה בתנור בשרי ונלקח בכלים חלביים

שאלה:

תנור בשרי (מלוכלך). שהוכן בו מאכל פרווה (בורקס).
בטעותהוציאו את הבורקס עם כף חלבית מעץ (לא בת יומה). לתוך צלחת חלבית (שלא זוכרים מתי השתמשו בה, אם בת יומא או לא) מפלסטיק. והצלחת היתה בחלל התנור באויר לא הניחו אותה ממש על התנור אלא כמו שנוהגים להעביר מהתבנית ע"י כף לצלחת (אולי נגע אולי לא).
התנור ותבניותיו נשארות כשרות? (יש לציין זאת כף מעץ שלפעמים אולי לא התנקתה כמו שצריך מהשימוש הקודם, למרות שעבר מעל 24 שעות מהשימוש בחלבי אז לכאורה גם אם היה איזשהו ליכלך אני מאמין שזה פגום גם לא בבלוע, לא כן?) מה דין הצלחת ומה דין הכף?

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד שזה נעשה הכל כשר, כיון שאין כאן זיעה אלא רק ריחא, כך שהליכלוך הבשרי שאולי יש בתנור לא דבק בבורקס הזה והוא עדיין בעצם פרווה רק שיש להתייחס אליו כאל בחזקת בשרי שלא לאוכלו עם חלב, וכן לכתחילה להבא שלא לקחתו בכלים חלביים.

מקורות:

ראה רמ"א יו"ד סי' קח סעי' א.