כשרות כיריים בבית

שאלה:

שלום.
קשה לי עם נושא הכיריים של גז והחצובות.
אישתי מכינה אוכל בשרי, ולפעמים כאשר היא מרימה עם הכף חתיכות בשר או תבשיל עם בשר וכו', עד ההגשה לצלחת מעל החצובות, נשפך פה ושם.
לפעמים היא לא מנקה ואז היא שמה סיר חלבי. עכשיו נכון שיכול להיות שהכל נשרף, אבל יש לזכור שאם היא מרימה מחצובה א' לצלחת אז זה נשפך על החצובות האחרות, ואז כאשר שמים סיר על החצובות האחרות לא בטוח שהנוזל או חתיכות פצפוניות של המין השני שרופות, מה גם שהיקף הסירים לפעמים גדול מהיקף האש…..

תשובה:

שלום וברכה

ראשית צדקו דבריך שבמקרה כזה יש להתייחס לכיריים כאל טרפה ממש, כלומר אם נופל משהו חם על הכיריים אין לאכול. לגבי הסירים, יש להקפיד מאוד שיהיו יבשים למטה כשמניחים על הכיריים ואז יש להניח שגם אם נפל משהו הוא כבר מאוס ונותן טעם לפגם, ומה שבלוע אינו עובר בלי רוטב. כמובן ההנהגה הנכונה לנקות מה שנשפך, ומי שיכול לייחד את הכיריים לחלבי או בשרי, קדוש יאמר לו. אני הצלחתי בביתי לעשות שני כיריים נפרדות.

ברכה והצלחה ויום טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נגיד אני ייחד חצובה (של שני יחידות בישול) בצד אחד ועוד אחת בצד האחר.
    העניין תמיד לא מה שגולש, שדוקא אצלינו זה פחות, העניין יותר זה ההשפרצה שיכול להשפריץ לצד השני.
    איך את זה פותר הרב?

  2. להקפיד שיהיה יבש בתחתית הסיר. זה ביחד עם ההנחה שנשרף ונמאס זה כבר בסדר. וכשנשפך חלב [שזה השימוש הפחות תדיר] לנקות.