שכר שבת ביביסטר

שאלה:

קיבלה על עצמה לעזור ביביסיטר התחילה לפני שבת מותר לה לרשום גם השעות של שבת עצמה
תודה

תשובה:

לפי דעתי, יש לקבוע את השכר שלא יהיה לפי שעות, אלא התחייבות לדאוג לכך וכך, והשכר כביכול גלובלי, ואז כיון שהיא עובדת גם בחול, זה נקרא שכר שבת בהבלעה ומותר. אבל אם השכר הוא לפי שעות ממש ואין התחייבות לפעולה גלובלית, אז זה לא נחשב הבלעה. כלומר, שכר גלובלי עם התחייבות לשעות זה בסדר, אבל שכר לפי שעות לא בסדר.