המסת תרופה בצורת אבקה בשבת ויום טוב

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ,
הרופא אמר לי לקחת תרופה/תוסף מזון שממיסים אותי במשקה חם פעם ביום.
בשבת – אין בעיה, אפשר לקחת לפני כניסת שבת ומוצ"ש.
אבל כאשר יש שבת ויום טוב, אז כבר אי אפשר ונשאלת השאלה האם אפשר להמיס אבקה זו בשבת/יום טוב? האם יש לחשוש ל: בישול/צובע(אני לא שמתי לב שהצבע משתנה- גם מדובר באבקה בצבע לבן), אמנם זה בכלי שני או שלישי אבל אולי היא מקלי הבישול/אולי היא מבושלת, אני לא יודע כל כך לומר.
אשמח לעזרתכם,
שבת שלום.

תשובה:

לכאורה ודאי יש לחשוש שאינו מבושל, אמנם אם זו תרופה נחוצה מאוד שאסור לדלג בה יום,  יש להקל בכלי שלישי שאינו מבשל, ואף שהחמירו בזה כמה פוסקים לגבי תה, כמו הערוך השלחן ועוד שעינינו הרואות שמתבשל בכלי שלישי כמו בכלי שני, אם יש בזה צורך רפואה נראה שיש לסמוך להקל. אם זה לא ממש נחוץ [ואני כמעט בטוח שכך] יש להמנע לא רק מצד חשש בישול אלא גם בגלל איסור רפואה בשבת. חשוב להדגיש שהבישול ביום טוב לצורך אוכל נפש מותר, ולכן גם לצורך זה יש להתיר מצד ענין זה [אבל עדיין יש בעיה של רפואה בשבת].

שבת שלום.