שופר בראש השנה מוקצה?

שאלה:

שלום, שופר בראש השנה, האם דינו ככלי שמלאכתו להיתר ומותר לטלטלו אף מחמה לצל?

תשובה:

מלשון המשנה ברורה סי' תקצו ס"ק ג נראה שהוא כלי שמלאכתו להיתר כיון שניתן לתקוע בו לכאלו שלא שמעו, וכך נקט בס' שלמי יהונתן לוח המוקצה בערכו. וכנראה הטעם שחלוק דינו מסכין של מילה שדנו בו כידוע הפוסקים, משום שהוא אינו מיועד לאיסור ממש אלא לשבות קל הנחשב חכמה ולא מלאכה. כמובן שבשבת הוא מוקצה גמור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, כדברי הרב משמע להדיא מהט"ז בס' שהרב ציין. הבעיה הגדולה היא שהט"ז לכ' ממש סותר עצמו ביו"ד ס' רס"ו שם משמע שאסור לטלטל את השופר כמו סכין ולא ראיתי אף אחד שיעיר בדבר הזה. מדוע?