עקירת עשבים שוטים בין אבני מדרך

שאלה:

אשמח לדעת, איך לנהוג
יש לי שביל עפר בבית, שמונחות עליו אבני מדרך גדולות, ומסביב בדח אבני טוף חומות קטנות
גדלו הרבה עשבים שוטים מסביב עד שהם מגיעים כמעט לגובה של הקטנים שלי
בקיץ יכולים להסתתר שם יצורים
כדאי גם לבטיחות וגם למראה להוריד אותם
השאלה אם זה בסדר בשמיטה? אין לי צורך בהם כמובן .
אני אחכ רוצה לפרוש נילון ועליו להניח את האבנים הגדולות ואבניפ קטנות מסביבן
האם מותר ? לנכש? האם אפשרי מהשורש? ולא רק לחתוך בבסיס כי העבודה היא רבה וחבל שזה יחזיק לי מעט זמן.
תודה רבה

תשובה:

כיון שהמקום כולו מרוצף באבנים האלו ואינו ראוי לזריעה, אין כל בעיה לנכש את העשביה שבין האבנים כדי שניתן יהיה ללכת שם בנוחות וכדי למנוע קירבת מזיקים.

ברכה והצלחה