האם צריך לאסוף פירות קטנים בשמיטה

שאלה:

שלום,
אני שוכר בית עם גינה. פעם בכמה שבועות אני עובר עם מטאטא על הגינה כדי לנקות את כל העלים והדברים השונים שנפלו מהעצים. מהעצים השונים נופלים גם פירות עצים קטנים כאלו (2 על 2 ס"מ בערך), אני אפילו לא יודע מה השמות שלהם, אבל לא נראה לי שאוכלים אותם, אולי חיות אוכלות אותם, אין לי מושג, אני לא כל כך מבין בבוטניקה. ויש גם עץ שנופלים ממנו תפוזים סיניים קטנים (מעולם לא אכלתי את זה) וזה מתערבב בין כל העלים. השאלה האם אפשר פשוט לגרוף את הכל לתוך שקית ולזרוק, או שאני צריך למיין בין העלים לבין הפירות הקטנים שאני אפילו לא יודע איך קוראים להם או התפוזים הסיניים הקטנים. תודה רבה!

תשובה:

פירות שיש בהם קדושת שביעית אין לזרוק עם כל הזבל, יש לשים בפח שמיטה עד שירקיבו. אינני יודע מה הם הפירות הקטנים שהזכרת, לא נשמע שזה דבר שניטע לצורך מאכל, אבל לגבי התפוזים הסיניים זה בודאי כך.