שילוח הקן

שאלה:

שלום, בביתנו במרפסת סגורה (היכן שנמצאים מכונת כביסה, מקפיא וכו') הגיעו יונים ובנו קן, ויש שם כרגע שתי ביצים. האם ניתן לעשות בזה מצוות שילוח הקן? האם צריך להפקיר את המקום? האם בכלל ניתן להפקיר את המקום?

תשובה:

אפשר בהחלט, רק יש להמתין ללילה אז היונה דוגרת ולא הזכר, אין צורך להפקיר את המקום, החצר אינה זוכה לכם בביצים כיון שאתם לא מעונינים בהן כרגע, בזמנינו אין בהן שימוש.

בהצלחה