שילוח הקן בביצים שלא יודע מתי הוטלו

שאלה:

1) האם יש אפשרות שכמה אנשים יקיימו את השילוח, האם עולה לכל אחד המצווה?
2) אני לא יודע מתי הביצה הוטלה האם זה משנה?
3) האם עדיף לחכות שהגוזלים יבקעו או שמצווה הבאה לידי וצריך להזדרז בה?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לקיים כמה אנשים יחד.

אם הביצה נראית כבר שונה, בעלת צבע כהה יותר וכדומה, או שלנגד האור נראים בה נימי דם, זו ביצה מרוקמת ועדיף לחכות לגוזלים, אבל אם היא לבנה לגמרי וכו', אפשר לקיים את המצוה. גם בביצה מרוקמת מן הדין ניתן לקיים אם לאחר מכן היונה תחזור ותדגור עליה.

מקורות:

כאשר היא מרוקמת טוב יותר להמתין עד שיצא אפרוח, כיון שיש סוברים שלא ניתן לקיים בכך את המצוה. אמנם אם עשית זאת באופן שהיונה חוזרת יתכן שקיימת את המצוה כיון שבסוף יצא אפרוח כך נראה בברכי יוסף סי' רצב ס"ק ז.