תפילין לפני הנץ החמה

שאלה:

שלום הרב
עבודתי מתחילה בשעה 6 בבוקר , האם אני יכול להניח תפילין בשעה 5 ?ואם לא ,מתי כן ?

תשובה:

שלם וברכה

בערך בשעה 5:00 אכן הוא זמן תפילין ואפשר להניח, זה משתנה מיום ליום, היום זה כמה דקות לפני 5:00 וטוב להתעדכן בלוחות. חשוב לציין, שכל יהודי חייב לשים לעצמו למטרה שלא יתכן שעבודתו תגזול ממנו את סדר ומו כיהודי, שזה כולל תפילה במנין בבוקר עם תפילין וקדיש וקדושה, להניח תפילין בחפזון בביבת ולהתפלל ביחידות זה דבר שיכול לקרות בגלל סיבה כל שהיא, אבל לא באופן קבוע אלא בשעת אונס וכדומה, חבל לוותר על סדר יום שנותן נחת רוח לנשמה.

ברכה והצלחה ושבת שלום.