מי הדסים בשמיטה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א האם מותר לכל הדעות להשתמש במי הדסיםשל יבול נכרי בשמיטה ?(להתיז על השער זה עוזר לחזק השערות הראש)

תשובה:

לגבי הדסים, בשו"ת מנחת יצחק ח"ו סי' קל מצדד שאם הם ניטעו לשם ריח יש בהם קדושת שביעית, יש להניח שגוי נוטע לריח ולא למצוה או לנוי. אמנם יש כאן את הדיון הרגיל בפירות נכרי בארץ ישראל אם יש בהם קדושת שביעית… ולכן כאן שכלל לא ברור החיוב, ומי יודע בדיוק לשם מה ניטע,  מסתבר שיש להקל יותר.