הדלקת נרות שבת מערב שבת לערב שבת

שאלה:

האם יש עניין להדליק נרות שבועיים בע”ש? שידלק מע”ש לע”ש? מצד אחד בזה הרי הכיר יצחק את צדקותה של אמו ואשתו! ולכהפ”ח עד שיקחו ממנו נר להבדלה כמעשה המפורסם בבתו של רחב”ד! אולם מאידך גיסא לא שמענו ולא ראינו לרבותינו שהקפידו בכך!

תשובה:

אין כל ענין הלכתי בזה, ומן הסתם גם לא ענין על פי סוד וכדומה, זה רק הראה את חביבותם של המדליקים שנעשה להם נס ונרם דלק עוד ועוד. ממילא אם זה לא נס אלא פשוט שמים המון שמן, אין בזה כל משמעות. לא הנר הוא הנושא אלא גילוי שמימי על חביבותם…