כלי חמץ שאינו בן יומו בפסח

שאלה:

שלום וברכה, מועדים לשמחה
שאלה על כלי פסח,
אנו משפחה דתייה ששומרים את החג וכמובן מחליפים כלים בפסח,
כרגע אנחנו אצל משפחה קרובה שאינם דתיים אבל כן שומרים את פסח ולא אוכלים חמץ , השאלה שלי היא לגבי הכלים שהם משתמשים בהם, איני יודעת אם החליפו את הכלים , משתמשים בחד"פ, אבל לא להכול וכן בסכום רגיל , איני יודעת אם הוא לפסח במיוחד או שהשתמשו בו לפני .. לשאול אותם יווצר מצב לא נעים, כרגע נמנעתי מהאכילה בכלים אלו ,האם אוכל להתשמש בהם? שוב לא אוכל לשאןל אותם.. יכולה רק להניח שכן החליפו, האוכל כמובן כשר.. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי יש להקפיד כאשר הולכים להתארח לדעת היטב האם המשפחה המארחת מקפידה על הכשרות כראוי. אין טעם ללכת למקום שאנחנו לא יודעים מה הכשרות שם ואז להכנס למבוכה.

לאחר מעשה, כלי של חמץ שאינו בן יומו [לא השתמשו בו לחמץ ב24 שעות האחרונות] אבל לא הוכשר לפסח, למנהג הספרדים אינו אוסר בדיעבד את המאכלים, אבל בני אשכנז כן מחמירים בזה, כך שזה קצת תלוי מאיזו עדה אתם.

גם לגבי כשרות המאכלים יש לוודא שהם יודעים מה צריך כשרות לפסח וכו'…

בשורות טובות.