עד כמה גבוה איסור-קיטניות בפסח ליהודי-אשכנזי

שאלה:

1] עד כמה גבוה איסור-קיטניות בפסח ליהודי-אשכנזי ?
-אם זה לא סכנת חיים, אבל מייסר אותו מאוד, -יש מקום להקל ?

2] אם בעל-יהודי הינו ספרדי, ואשתו אשכנזית,
-האם לאישה מותר לכתחילה לאכול קיטניות בפסח כמו מה שמותר לבעלה?

3] אם קיים להם ילד מאומץ-אשכנזי,
-לילד מותר לכתחילה לאכול קיטניות בפסח, כמו מה שמותר לאביו-המאמץ-הספרדי ?

תודה,

תשובה:

1. מותר.

2-3. מותר, המנהג נקבע על פי אבי המשפחה.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בגטו קובנה, בשנה הראשונה של המלחמה, וכידוע היה מחסור חמור מאד במזון. הדבר אברהם סבר שעדיף לאפות מצות עם תפוחי אדמה מרוסקים (וללא מים כמובן! כי מים עם מי פירות כן מחמיצים) ולא להתיר אכילת קטניות.
    כמובן שלמצות המצוה של ליל הסדר אכלו מצות ממש בלי כלום.
    הוא כתב שאיסור קטניות קדם לאיסור מצה עשירה.
    האמת היא שאני הקטן לא הבנתי כל כך, הרי אחרי הכל בזה יש חשש חימוץ ובקטניות -אם נבררו כראוי- אין. יתכן שזה קשור לכך שהמשכילים רצו כל הזמן להתיר קטניות בתאונות שונות