משגיח כשרות בצבא

שאלה:

מועדים לשמחה כבוד הרב!
אני משגיח כשרות בצבא, ולצערי ראיתי שהאחראי מטבח גוזל דברים מהסחורה החדשה, ושם אצלו באוטו.
האם אני צריך לדווח על מקרה כזה או שעדיף שאדון אותו לכף זכות?ואשתוק ובכך לא הסתבך סתם.
תודה רבה!

תשובה:

לכאורה עדיף שלא תדווח, כי זה עלול לפגוע ביכולת שלך להשגיח היטב על הכשרות, אתה תתמקד רק בעבודתך שהיא עבודת קודש ממש, ובא אל תישא פנים לאף אחד, תקפיד היטב כחוט השערה.