כשרות לפסח

שאלה:

שלום,
האם מותר בפסח להניח סיר רותח שהורד מהאש על שיש נקי לחלוטין שאינו בן יומו אך לא הוכשר לפסח? מה דין הסיר והמאכל שבתוכו? באופן כללי השאלה שלי האם נטל"פ אסור לכתחילה בפסח באופן שמעבר הטעם הוא ע"י נט בר נט, וכגון בציור הנ"ל שהשיש קיבל טעם מחמץ ישירות ועכשיו כשהוא נטל"פ הוא מעביר לסיר(כלומר שיש לחלוחית על השיש או הסיר שתאפשר את המעבר) והסיר למאכל שבתוכו.
תודה.

תשובה:

בודאי נהגו להחמיר גם בכהאי גוונא ומכאן המנהג לצפות את השיש וכו'.