כיריים לפסח

שאלה:

שלום הרב
לגבי הכשר כיריים לפסח. אשמח ל2 שאלות.
א. לפעמים יש על הכיריים לכלוך קשה שאי אפשר בשום אופן להסירו. האם שפיכת "סנט מוריץ" שמפגם מועילה להכשיר ע"י הגעלה.
ב. במידה ולא, האם נייר כסף עבה מהווה תחליף ואם כן אשמח לדעת מדוע, משום "נט בר נט"?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שזה מועיל בפרט שהרי מלבנים את החצובות, יש הנהגה טובה לעטוף בנייר כסף עבה, רק להזהר שיהיה מהודק היטב ללא קצוות מיותרים, כי אז זה עשוי לבעור מהמבערים. כמובן יש גללבן היטב את החצובות. הרעיון של הנייר כסף הוא שמגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, וככל שגם אם יגלוש משהו זה לא יגע בחצובה, זה מועיל מטעם זה.