הפסק בדיבור באמצע ההגדה

שאלה:

שלום , ברצוני לדעת באיזה קטעים או מקומות בהגדה של פסח אפשר לדבר באופן חופשי אני חייב הדרכה איפה אפשר להפסיק בדיבור. תודה

תשובה:

מותר לדבר בהגדה עד מתי שמתחילים לומר את ההלל הגדול שלפני ברכת מגיד. אבל נהגו להמנע ככל האפשר מדיבור שאינו לצורך ורק אומרים דברי תורה וסיפור יציאת מצרים ברוממות הרוח ובשמחה רבה, להודות ולהלל לה' על ניסיו ונפלאותיו עם אבותינו ועמנו.

חג שמח.