השואה ואלוקים

שאלה:

כבוד הרב איפה ראו בשואה "כי לא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב"??!!

תשובה:

שלום וברכה

שתי תשובות יש לשאלתך הכואבת: האחת, כואבת מאוד… בלי אלןקים בודאי לא היתה שואה… הרי זה היה משהו לא טבעי ולא הגיוני, כך שבהכרח מדובר כאן בגזירה שחורגת לגמרי מההנהגה הרגילה של בורא עולם, משהו בסדר גודל של חורבן בית המקדש. שנית, עם כל האסון גם אנשים רבים ראו ניסים, כלומר הגזירה היתה איומה, ויחד עם זאת צמחה מזה התקומה, וארץ ישראל ועם מתחדש, לכן, הגם שלגבי אנשים פרטיים היתה גזירה שקשה לתארה ולחשוב עליה, בפרספקטיבה של עם, בורא עולם שמר היטב על נצחיותו של עם ישראל, וגם דאג לשקמו באופן פלאי מיד לאחר השואה.

שנדע רק טוב וחסד כל הימים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא נטש ועזב אותנו? אם כן מה אנחנו עושים פה היום בארץ ישראל?
    מה שהיה זה הסתר פנים, שאגב, כתוב בתורה (עם הרבה מאוד קללות).
    זה לא נקרא לעזוב, זה נקרא להעניש.
    מגיע לנו על כל העבירות שעשינו.

  2. "הרעה שתפקוד אתכם באחרית הימים" כתוב במפורש בתורה, ומשה בעצמו עליו השלום התייחס לזה.
    מעבר לכך יהודי גרמניה היו אתאיסטים גמורים. התנועה הרפורמית הוקמה בברלין. הם מחקו את היהדות כדי להתחנף לגויים, בסוף הגויים רצו למחוק אותם.