גיזום עץ המפריע בשמיטה

שאלה:

יש לי דלת כניסה לדירה וחנות, ובסמוך לו קיים עץ, והענפים מתפשטים ומכסים את הכניסה ומפריעים לו, וגם גורמים שהלקוחות לא מבחינים בכניסה לחנות, לפני שמיטה העריה גזמה אותו, אבל עתה כבר הספיק לצמוח ומפריע לכניסה, האם מותר לגזום את הענפים המפריעים ובאיזה אופן, והאם עדיף על ידי גוי. תודה רבה

תשובה:

אם זה עץ פרי ויש פירות על העץ, יש בעיה ויש לנסות למצוא פתרון להסיט את מסלולו שלא יכנס שם, אם אין עליו עכשיו פירות, מותר לקצוץ ואין בעיה לא מצד שמיטה [כי ניכר שזה לא גיזום להשבחתו, אתה גוזם רק בצד המפריע] ולא מצד בל תשחית שהרי הוא מזיק.