אדם נפגע ממני

שאלה:

שלום כבוד הרב.
יש לי משפחה מורחבת מאוד גדולה. עם רובה אני לא בקשר ואפילו לא גרה קרוב. לאחרונה נאמר לי שבעקבות זה שלא הגעתי לכמה אירועים משפחתיים של מישהו ספציפי במשפחה הוא נעלב ממני. אציין כי כשאני התחתנתי האדם הזה עזר לי בחתונה שלי ( למרות שגם אז לא היה בינינו שום קשר מעבר להיכרות מינימלית) ומאז בגלל פער הגילאים והמרחק נותק הקשר וגם לאורך התקופה לא באמת היה קשר…
אני חוששת מזה שאולי זה שהאדם הזה נעלב ממני יגרום לכך שתהיה עלי עין רעה או משהו בסגנון ושזה יכול להזיק לי. באירוע המדובר כנראה שהאדם הזה ציפה שאגיע אבל אני לא אמרתי בכלל שאגיע… מתוך נימוס אמרתי מזל טוב ותו לא. מה עלי לעשות? יש במשפחה שלי שטוענים שאני צריכה לשלוח לו מתנה כספית כדי לפצות אבל אני לא בטוחה שיש לי בכלל על מה לפצות…

תשובה:

שלום וברכה

אין חשש מעין הרע, אבל אם אדם נפגע ממך למה לא לפייס אותו?? לא צריך פיצוי כספי, אפשר להתקשר ולהתנצל שלא יכולת להגיע אבל את מאוד שמחה בשמחתו וכו'. לא משאירים אדם פוגע ומתנערים… מתנצלים.

בהצלחה