יבום – רק באחים

שאלה:

שלום הרב
לפי מה שאני מכיר יבום זה רק האחים ואילו ברות מחפשים קרוב שאינו אח איך זה מסתדר בהלכה , תודה

תשובה:

שלום אה,

אכן יבום וחליצה שייך רק באחים. סליחה שלא הבנתי בדיוק על מה אתה מדבר. יש טעות הקלדה בשאלה שלך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לא הבין הרב את כוונתו?, הוא מתכוון שבמגילת – -"רות" – "בועז" ו"פלוני אלמוני" אינם אחים של מחלון וכליון ומה עניינם לייבום?
    אמנם מופיע בראשונים שלפני מתן תורה ייבום נהג בכל הקרובים ולכן לא עבר יהודה על איסור עם תמר כלתו כי קיים בכך מצוות ייבום, אבל ב"רות" המדובר הרי אחרי מתן תורה?