יבום

שאלה:

שבוע טוב, רציתי בבקשה לשאול, כאשר בעל תשובה נושא אישה וחלילה נפטר, מה צריכה האישה לעשות עם אחיו כאשר הינם חילוניים ואינם משתפים פעולה בד"כ עם ההלכה (לא ירצו להשתתף בחליצה וכו) מבחינת מצות יבום.
תודה!

תשובה:

שלום רב,

לנסות ולשכנע אותם לשתף פעולה. מנין לך שהם לא ישתפו פעולה. מאז ומעולם גם הרבה מאד חילונים עשו חליצה ושיחררו את האלמנה שתוכל להינשא לאחר. כל אדם באשר הוא יכול להבין את זה אם זה רצון האלמנה.