צירוף למנין דרך חלון סגור / בישול מים בכלי שני

שאלה:

שלום ושבוע טוב ,לדעת האם ניתן להצטרך למניין בבית הכנסת כאשר כל החלונות והדלתות סגורות ואני עומד מבחוץ.
שאלה שניה, האם מותר לצאת עם כוס תה חם ללא מכסה לגשם? כי נראה שטיפות הגשם הקרות יתבשלו בתה.
תודה רבה..

תשובה:

שלום וברכה,

לפי המבואר בשו"ע בסי' נה סעי' יד, צריך שאחד יראה פניו ממש, אבל אין צריך שכולם יראו פניהם. כמובן לא צריך להסתכל דוקא, ומספיק שרואים אותו, גם אם פניו מוסבים לצד אחר. אגב בכף החיים שם מצדד שאם מדובר בחלון זכוכית סגור, גם אם רואים זה לא מועיל, כיון שיש לזה דין מחיצה. כמו כן בכף החיים בכלל מצדד שלא מצטרפים למנין גם כאשר החלון פתוח, בשונה מדעת המשנה ברורה שצידד יותר כדעת המקילים כמובן בשעת הדחק. במצב הקורונה היום בישראל לא הייתי נשאר בחוץ אלא נכנס לבית הכנסת.

אין בעיה ללכת כך עם התה, זה כלי שני שמותר להוסיף לו מים [וגם חסר חשיבות, עוד פחות מפסיק רישא דלא ניחא ליה, אין כלל חשיבות למעשה כה קלוש].