בורר במסננת

שאלה:

האם מותר להניח במסננת כרוב קצוץ המעורבב עם מיונז, וכיוון שאינו רוצה במיונז, לאחר שהניחו במסננת – רוצה לשפוך עליו מים מהברז- כך שהם ישטפו את המיונז החוצה, האם יש בכך איסור, או שמא הדבר מותר וכדין משמרת- המובא בסימן שיט׳ סעיף ט׳ כדי שיהיו צלולים לזוב.
והאם הדין שונה מה ההבדל בניהם?

תשובה:

כאן ודאי אסור, הרי הנושא שלנו אינו רק סינון המים שעל זה אתה דן אם דומה למשמרת [ואינו דומה כי זה יוצא כפסולת גמורה, הפוך מהמקרה של משמרת שזה נכנס נקי ויוצא נקי], אלא גם סינון וברירת המיונז, וזה בורר גמור בכל מקרה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרעיון שם שהמים באו צלולים ויצאו צלולים, ורק במשמרת עצמה היו מעורבבים, כאן המים יוצאים מלוכלכים… זאת מלבד ברירת המיונז שזה בורר קלאסי.