עוגה עם פרי ערלה

שאלה:

שכנה הביאה לימונים מהעץ ואמרה שהעץ פחות מ 3 שנים
האשה הכינה עוגה
מה הדין

תשובה:

אם זה ערלה העוגה אסורה באכילה וגם את התנור שנעשתה בו עוגת הלימונים יש להכשיר.

רק צריך לדעת איך מחשבים שנות ערלה, לא בטוח שהיא צודקת, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד הרב המשיב אך תורה היא וללמוד אני צריך.
    אם היא הייתה טוענת שכבר עברו 3 שנים ולהתיר באכילה יש מקום לדון האם היא טועה בחשבון השנים ואולי עדיין אסור באכילה או שטעון חילול. אך כשהיא באה ואוסרת בטענה למה שנחוש שהיא טועה והפירות מותרים באכילה?