פיצוחים מחנות ללא הכשר

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש חנות ממנה אני קונה פיצוחים , אין לחנות עצמה תעודת כשרות אבל כשאני קונה משהו ספציפי הם מראים לי את האריזה שעליה יש כשרות. לא ראיתי על הכשרות התייחסות לשנת שמיטה, אני נוהגת לקנות שם אגוזים ובוטנים, האם ניתן זה בעייתי? תודה

תשובה:

אין לקנות בחנות כזו, מי אמר שאכן זה בא מאותה אריזה שמראים לך? אולי יש להם אריזה כזו ויש להם גם אריזות אחרות…

[שמיטה כרגע עדיין לא רלוונטי בבוטנים ואגוזים, אבל יש בעיות אחרות של ערלה תרומות ומעשרות ואופן היצור].

יום נעים.