שירים ששמו לי בקליפ בלא קנייתם

שאלה:

אבקש לשאול שאלה נוספת הקשורה לכך,
הצלם של החתונה שלנו ערך לנו קליפ שהצפיה היא מתוך החתונה, אך השמע – האודיו של הקליפ, הוא כל מיני שירים, האם [לצד שהעתקת שירים אכן תהיה אסורה] עלינו לדאוג לקנות את הדיסקים של השירים שהוא הכניס,
[אציין שאמנם את רובם הצלחתי לאתר, אך שני שירים מתוכם לא הצלחתי לאתר אפילו בעזרת תוכנות מחשב, האם זה פוטר אותי מלקנות אותם?]

תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא מדובר בשיר שלם, אלא בקטעים מהשיר, אין איסור הפרת זכויות יוצרים. אם מדובר בשיר שלם, יתכן ונחשב העתקה לצורך מסחר ואסור לצלם להעתיק ללקוחות, ולכן אם תצליחו להשיג את הדיסקים מה טוב.

בהצלחה.