הורדת שירים

שאלה:

בכמה מקומות באתר כתוב שמותר להעתיק שירים לשימוש אישי ע"פ החוק
(פקודת זכות יוצרים סעיף 3 ג)
ברצוני לשאול האם הדין ישתנה לאור מה שכתבו לי אקו"ם [אגודת קומפוזיטורים, מחברים ומו"לים, מוזכרת במאמר שלכם בשיעור ביום עיון בעניין זכויות יוצרים], שסעיף זה המתיר העתקות כבר אינו רלוונטי כיון שהוא "אינו מופיע בחוק זכות יוצרים המעודכן משנת 2007 ולפיכך אין לו תוקף".

תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אני ראיתי בספר החוקים שנת 2007 זכויות יוצרים סעיף 32 (א) (5) העתקה אינה משמשת ואינה מכוונת לשמש לפרסומת מסחרית. לפ"ז העתקת שירים לצורך אישי ולא לצורך מסחרי תהיה מותרת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    סליחה על ה'חפירה' בהבנת החוק,
    אבל לפי מה שהבנתי ממה שכתוב שם, צריך 5 תנאים בשביל להתיר העתקה וסעיף 5 הוא רק אחד מהם, בנוסף צריך גם להודיע לבעל היצירה ולשלם לו תמלוגים וכו',
    שוב תודה וסליחה…