הבלעת סחורה בשביעית

שאלה:

שלום וברכה! משתדל לנהוג כשיטת החזו"א
קונה סלט בחנות בידיעה ברורה שהירקות אין בהם ספיחים אלא מנכרי אך לא עשיתי אותם שליח , האם מועיל שאסכם מראש עם המוכר שאני מוכן לשלם למשל על השתייה יותר כשווי הסלט? (אם מועיל למה אין בזה הערמה?) תודה

תשובה:

הרי שי לנו גמרא מפורשת בענין זה, שהלוקח אתרוג בשביעית משלם על הלולב ומבליע את דמי האתרוג בו, ראה סוכה לט א. זה גם לא כל כך הערמה, שכן עושים זאת באופן של גמירות דעת ממש.